Pozitia excelenta a complexului hotelier Dacia Sud usureaza accesul la unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice din statiunea Mamaia si din Constanta.
Destinatia de distractie care nu trebuie ocolita atunci cand veniti in concediu la mare in statiunea Mamaia. Plin de jocuri si lumini colorate, acesta pune la dispozitia turistilor dornici de distractie instalatii atat pentru copii, cat si pentru adulti.
Primul parc acvatic din Romania. Aqua Magic ofera in fiecare sezon estival distractie la cote maxime, turistii putand-se bucura de instalatii acvatice moderne si multa adrenalina. In parcul Aqua Magic puteti petrece o zi de neuitat impreuna cu prietenii sau familia in zone special amenajate pentru copii si adulti.
O alta atractie a litoralului, pentru turistii de toate varstele. De la inaltimea telegondolei puteti admira Constanta, statiunea Mamaia, lacul Siutghiol si Marea Neagra. Va puteti imbarca din doua statii, prima aflata in zona Perla Mamaia, iar cea de-a doua in zona Cazino Mamaia. Timp de 8 minute veti pluti deasupra statiunii Mamaia, la o inaltime maxima de 50 de metri. Lungimea totala a traseului strabatut de telegondola este de 2 kilometri. Gradul maxim de siguranta este garantat de echipamentele de ultima generatie si in conformitate cu standardele internationale.
Inaugurat la 1 iunie 1972, constituie primul muzeu de acest fel din tara si, la acea data, din sud-estul Europei. In amfiteatrul cu piscina si in bazinul acoperit, se organizeaza demonstratii cu delfini, lei de mare si pinguini. Delfinii Peipei, Chen Cheng si Ni-Ni sunt noile vedete ale Delfinariului constantean, aduse tocmai din China.
In cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, incepand cu anul 1985, a intrat in circuitul public o Microrezervatie. Aceasta are o suprafata totala de aproximativ 6 ha. Microrezervatia a fost conceputa din ideea de a oferi turistilor, dar si constantenilor o imagine cat mai complexa asupra naturii dobrogene.
A fost inaugurat cu mare fast in 1969, anul in care omul a pasit pentru prima data pe Luna. La acea vreme, Planetariul din Constanta era primul obiectiv public de acest gen din tara. Si in zilele noastre, Planetariul destainuie misterele greu de patruns ale cerului.
Este a doua institutie de acest fel din Romania, dupa cea din Bucuresti. Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta se poate mandri cu un patrimoniu bogat si o buna reprezentare a istoriei dobrogene din paleolitic pana in prezent. Muzeul isi are sediul in Piata Ovidiu din centrul istoric al orasului.
Isi are sediul intr-o cladire veche, monument de arhitectura, din centrul istoric al orasului Constanta. Muzeul Popular de Arta se mandreste cu o bogata colectie de ceramica, icoane pe lemn si sticla, metal, port popular, scoarte, tesaturi, textile, podoabe.
Situata in centrul vechi al orasului, este o emblema o interculturalitatii dobrogene. Moscheea a fost construita intre anii 1910 si 1913, la initiativa regelui Carol I si cu banii statului roman. Moscheea acopera o suprafata totala de 450 de metri patrati, avand o cupola inalta de 25 m, minaretul masurand 37 m. Din varful minaretului poate fi admirata o impresionanta panorama a orasului Constanta.
Este situat langa Portul Constanta, pe Strada Traian. Cladirea in care isi are sediul dateaza din 1909, an in care la malul marii a fost infiintata Scoala Superioara de Marina, prima institutie de invatamant superior din Dobrogea. Astazi, Muzeul Marinei Romane prezinta in ordine cronologica istoria marinei militare si comerciale din Romania, avand colectii impresionante de ancore, aparatura de navigatie, machete, documente relevante, etc.
Este una dintre primele caldiri ridicate la Constanta, la scurt timp dupa ce orasul a iesit de sub administrarea Imperiului Otoman si nu s-a mai numit Kustenge. Cladirea Cazinoului reprezinta un monument arhitectural unic in tara si in strainatatea si este emblema orasului Constanta.
Inaugurat la 1 Mai 1958, Acvariul, situat chiar in fata Cazinoului din Constanta, va invita sa faceti o incursiune fascinanta in minunata lume subacvatica. Aveti sansa sa studiati fauna acvatica formata din pesti exotici si autohtoni, atat de apa dulce, cat si de apa sarata. Acvariul constantean va ofera sansa sa vedeti specii de nevertebrate de apa dulce, dar si specii de pesti din lacurile de pe coasta Marii Negre, din Delta Dunarii, dar si din zonele tropicale si subtropicale.
Restaurantul Dacia Sud este o locatie selecta prin diversitate, intimitate, ambianta si rafinament. Restaurantul are o capacitate de 300 de locuri, dintre care 200 in salonul dotat cu aer conditionat si 100 pe terasa acoperita, aflata la 10 metri de plaja
CITESTE TOTAmplasat in partea sudica a statiunii Mamaia, la intrarea dinspre Constanta, Complex Hotelier Dacia Sud este locatia perfecta pentru o vacanta de neuitat la malul marii sau pentru o intalnire de afaceri incununata de succes.
CITESTE TOTMeniuri rafinate pregatite cu maiestrie intr-un singur cuvant: Noblesse!
Este un loc unic prin diversitate, intimitate si rafinament.
dispune de 70 de camere, fiecare dotata cu frigider, telefon si TV cu cablu.